Втрата активів у анексованому Криму: українські компанії хочуть відсудити у РФ збитки

“Укрнафта” і ще одна українська енергетична компанія “Стабіл” в міжнародному арбітражі в Гаазі вимагають стягнути з Росії компенсацію за привласнення мережі автозаправних станцій, пише dw.com.

018599523_30300

Дві українські енергетичні компанії – ПАТ “Укрнафта” і ТОВ “Стабіл” – звернулися до міжнародного арбітражу в Гаазі з вимогою компенсації за втрату контролю над активами в Криму після анексії півострова Росією, йдеться у повідомленні Постійного третейського суду в Гаазі, оприлюдненому 2 травня.

Справа була порушена ще в червні 2015 року, слухання у справі щодо питань юрисдикції призначені на 11 липня 2016 року. Позивачі стверджують, що Росія порушила свої зобов’язання в рамках російсько-української двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій, привласнивши мережу автозаправних станцій цих компаній в Криму.

Про суму компенсації, яку вимагають стягнути з Росії українські компанії, не повідомляється. Росія стверджує, що це питання перебуває поза юрисдикцією цього суду, і відмовляється брати участь в процесі.
Джерело:  http://expres.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: