Були тут і мільйонери і сомалійці: прикарпатка навишивала вражаючу колекцію але нічого не продає

Прикарпаття дуже мальовничий край. Тут чудова природа, чимало традицій, котрі плекають і підтримають, і багато талановитих людей, котрі створюють неймовірні речі. Час від часу з’являється інформація про нового рукодільника чи рукодільницю, котрі своїми виробами підкорюють українців і навіть жителів іноземних країн. На Прикарпатті справді дуже багато пропонують різноманітних виробів ручної роботи, тут певне мистецтво передається із покоління в покоління, тому здебільшого це унікальні речі. Проте не всі роботи можна придбати. Дехто маючи навіть сотні робіт з жодною не хоче розлучитися.

Так наприклад робить жителька села Зелене, що на Верховині, на ім’я Василина. Жінка навишивала вже цілий музей, повідомляє Франик. Тут і вишиванки і рушники і ікони. Таке розмаїття кольорів і візерунків, що можна розглядати не одну годину. Проте жодна з робіт Василини не продається. Жінка каже, що одного разу до неї приходив мільйонерів і впевнено показав на чотири роботи, мовляв хочу їх купити, але жінка одразу сказала, що жодну з своїх вишитих

робіт вона не продає і грошима її не спокусити.

До її особистого музею можна хіба, що прийти і просто подивитися, а якщо ну дуже хочеться собі котрусь з речей, то пані Василини може хіба що вишити її, але не продати.

На роботи Василини приїжджають дивитися і українці і сомалійці, представники африканського континенту також якось потрапили в це селише і мали змогу завітати в цей чудовий музей.

Останнім часом Василина захопилася ще й поезією, а всі вірші також вишиває на своїх нових роботах. Жінка жартує, що мовляв скоро збирається полетіти в космос, то хай після неї тут залишиться якась хороша згадка.

Читайте також  Померти під лікарнею? Медики Івано-Франківської ОДКЛ відмовилися допомогти людині під час приступу на вулиці (відео)

Згадка справді хороша, невідомо скільки часу прикарпатка вишивала всю цю красу, але роботу зроблено справді велику і клопітку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.