Закон про одностатеві шлюби чи закон про визнання закоханих будь-якої орієнтації, які перебувають в цивільних стосунках

Багато галасу здійнялося навколо можливої спроби прийняття закону про одностатеві шлюби.

Про підготовку такого законопроекту начебто повідомив один із чиновників Міністерства юстиції Владислав Власюк. За збігом обставин ця новина збіглася з підготовкою до «Маршу рівності», який проведуть вже цієї неділі в центрі Києва.

То чи справді шлюб в Україні стане доступний кожному?
«Жодного проекту закону або якогось нормативного акту з приводу легалізації цивільних партнерств або, тим паче, одностатевих шлюбів немає на даний момент, не приймалося» – заспокоїла всіх перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька.

Андрій Кравчук – один із тих, хто просуває ідею цивільного партнерства. Він нагадує 2015 рік, коли була ухвалена і затверджена урядом стратегія дотримання прав людини.

У документі зазазначено – мають розробити і ухвалити той самий закон, що захищає одностатеві взаємини в Україні. Зробити це мали до кінця 2017 року. З огляду на це, юристи уже звернулися до суду.

«Йдеться не про узаконення одностатевих шлюбів, а про визнання закоханих будь-якої орієнтації, які перебувають у цивільних стосунках» – додає він.

У Мін’юсті додають, якщо цей законопроект держава колись і розроблятиме, то потрібно буде міняти конституцію та сімейний кодекс, де шлюб визначається винятково між чоловіком та жінкою.

За матеріалами ТСН

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.