Нідерландський телеканал анонсує зйомки фільму про Українські Карпати

Телеканал Silence TV, цього літа розпочинає зйомки фільму про красоти Українських Карпат. (більше інформації про телеканал, на офф сайті www.silence.world).

Одного разу, у перерві між зйомками та переглядом відзнятого матеріалу для нашої компанії Silence TV Europe, що у Нідерландах, спілкуючись за чашкою кави, ми раптом були спантеличені простим, на перший погляд, питанням: «Де центр Європи?». Ніхто з нас не міг дати точної відповіді.
На допомогу прийшла Вікіпедія. І ми дізналися, що центр Європи… у Карпатах, точніше – в українських Карпатах, у гірській місцевості в Україні. Полишивши каву і тістечка, ми почали шукати більше інформації про ці гори. Ми були здивовані, що у самому центрі Європи є такі чудові місця, про які мало хто знає за межами України.


Ми почали шукати фільми про Карпати і фотознімки, їх виявилося доволі мало, але достатньо для того, аби закохатися у цей край. Були навіть здивовані, чому про Карпати, де безліч унікальних пам’яток природи, історії та культури, так мало фільмів. Тож у нас виникла божевільна ідея зняти фільм про українські Карпати. Наш мозок увібрав у себе усе, що ми дізналися про карпатські пейзажі, вкриті снігом гори, озера з прозорою водою, водоспади і химерні скелі дивної форми. Тож не було сумніву, що це має бути чудовий фільм, і ми впевнилися, що готові його зробити.
Отож, ми знімемо фільм про українські Карпати, і Ви нам у цього допоможете.

Що ми хочемо зробити….
Відзняти 7 серій, про краєвиди Українських Карпат.
Все буде в чудовій якості 4K.
Також заплановано випустити 24 листівки з неймовірними фото гір.
Ідея!
Українські Карпати – це продовження Карпатських гір, що простягаються з країн Центральної Європи і охоплюють територію чотирьох областей Західної України – Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської і Чернівецької. На протязі багатьох століть цей регіон мав доволі тісні, іноді суперечливі, стосунки із сусідніми країнами, що позначилось на особливостях етнічного складу населення, на мові, культурі та звичаях місцевих жителів. Тут спокон віків проживають українці, угорці, словаки, чехи, румуни, поляки, євреї, представники багатьох інших народів. Карпатський регіон найбільш колоритний в усій Україні не лише за складом населення, але й відомий мальовничими гірськими краєвидами, безліччю природних атракцій та численними відпочинковими комплексами, призначеними для туристів, яких з року в рік приїжджає сюди дедалі більше. Взимку вони займаються катанням на лижах і сноу-бордінгом, влітку влаштовують піші прогулянки у гори.

Читайте також  "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" можна подивитися онлайн

Го

верла

Найвища гора українських Карпат – Говерла, її висота становить 2061 м. Це найбільш відома в Україні і за її межами гора, на вершину якої щороку піднімаються тисячі українських і зарубіжних туристів. На горі та на її схилах збереглася в усій своїй красі дика природа карпатського краю з густими лісами, різноманітними рідкісними рослинами та багатим тваринним світом. Говерлу вважають одним із національних символів України.
Гора Піп Іван

Піп Іван – третя за величиною гора українських Карпат (2018 м). Так гору назвали за формою скали на її вершині, яка здалека нагадувала священика у рясі. Сьогодні від скали залишилася лише груда каміння, проте назва збереглася і вживається паралельно з іншою – Чорногора. На вершині гори також можна побачити залишки збудованої у тридцятих роках минулого століття кам’яної астрономічної і метеорологічної обсерваторії. Гора Піп Іван відома своїми мальовничими пейзажами.
Скелі Довбуша

Скелі Довбуша – унікальна пам’ятка історії та природи. Це скелясто-печерний комплекс, оточений лісовими хащами, що утворився майже 70 мільйоні років тому і отримав свою нинішню назву за іменем ватажка українських повстанців XVIII століття Олекси Довбуша, якого нерідко називають українським Робін Гудом. За легендою, у нескінченному лабіринті печер, що тягнуться майже на 1 км у довжину і 200 м у ширину, повстанці переховувалися від переслідувачів.
Входи до глибоких печер та навислі над ними скелі унікальні за своєю формою: деякі з них нагадують постаті або окремі частини тіл тварин. Одна із скель, наприклад, дуже схожа на голову Лева.
Скелі Довбуша щороку відвідують тисячі туристів і альпіністів з різних країн. Вражені красою комплексу і навколишньою природою, а ще таємничістю його походження, яку й досі не розгадали історики, відвідувачі часто називають скелі Довбуша українським Стоунхенджем.

Читайте також  Суд або труна: як місцеві царьки з дозволу Києва розправляються з активістами

Озеро Синевир

Між гірськими хребтами знаходиться безліч річок, водоспадів і озер. Одним із найбільших і найгарніших озер українських Карпат вважається озеро Синевир. Його назва походить від імен двох закоханих – Синь і Вира. За легендою, жорстокий батько Синь, дізнавшись про любов дочки до пастуха Вира, наказав убити хлопця. Невпинні сльози Синь залили усю місцину навколо могили Вира, а згодом поглинули і її саму, утворивши велике і глибоке озеро. Місцевий скульптор створив з червоно дерева 13-метрові скульптури закоханих, які височіють на березі озера.
Озеро Синевир оточене лісами, скелями, печерами і водоспадами.

Озеро Герешаска і Драгобратський водоспад
Озеро Герешаска і Драгобратський водоспад знаходяться неподалік одне від одного і становлять єдиний природний комплекс. Озеро Герешаска відоме своєю чіткою прямокутною формою і дуже холодною водою навіть у сонячні дні. Драгобратський водоспад не дуже високий – сім метрів, але завдяки чудовим довколишнім пейзажам і наявним зонам відпочинку цей комплекс приваблю багатьох відпочивальників.

Водоспад Гук
Водоспад Гук – один з наймолодших карпатських водоспадів (він утворився усередині минулого століття у результаті сильної повені), проте найгучніший (звідси його назва) і один з найкрасивіших. Висота водоспаду – 15 м, він особливо багатоводний навесні, коли у горах тане сніг. Вздовж течії обладнано місток із зручними поручнями для туристів, а неподалік від нього знаходиться оглядовий майданчик.
Водоспад Прибій
Водоспад Прибій – каскадний водоспад на річці Прут у курортному місті Яремче. Висота падіння води – 8 м, проте Прибій один з найпотужніших водоспадів у Карпатах. На висоті 20 метрів над водоспадом побудований міст. Це один із небагатьох водопадів, який можна оглядати з усіх кутів, що дуже зручно для любителів робити фотознімки.
Манявський водоспад
Манявський водоспад знаходиться неподалік від Манявського чоловічого монастиря, який є одним із центрів духовного і культурного життя України. Сам водоспад розташований у мальовничому каньйоні, до якого веде стежка, обабіч якої багато скель різних форм і чудові лісові пейзажі. Біля підніжжя водоспаду знаходиться невеличке озеро з прохолодною і чистою водою.
Кам’янецький водоспад
В Україні є два водоспади з однойменною назвою – у Закарпатській та Львівській областях. Найбільш відомий водоспад на Львівщині на річці Кам’янка. Він не дуже високий – до 7 метрів, але досить потужний, і його шум чути здалека. Величезні скелі ділять його на два потоки, які добре видно з розташованого неподалік оглядового майданчика. Довкола скелясті гори, між якими протікають річки і невеличкі озера.
Водоспад Шипіт
Водоспад Шипіт (або Шепіт) – один з найбільш відомих в українських Карпатах. Довкола нього багато мальовничих місць для відпочинку, тож сюди протягом року приїжджає безліч туристів з України та інших країн. До водоспаду з різних боків ведуть стежки та дерев’яні містки, тож дістатися відпочивальникам до нього доволі легко. Є умови також для лижників у зимову пору. Сам водоспад, хоча й має майже десятиметрову висоту, є одним з найтихіших в українських Карпатах, про свідчить його назва.

Читайте також  З’явилося відео зі страшної аварії на трасі Надвірна – Яремче

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.