Протягом травня 2018 року понад півтисячі прикарпатців залучили до суспільно корисних робіт

Громадські роботи та роботи тимчасового характеру – суспільно корисні роботи, які являються одним із засобів реалізації політики зайнятості населення, що знімають соціальну напругу на ринку праці, сприяють соціально-економічному розвитку регіону, а також забезпечують трудову адаптацію безробітних і є для них джерелом доходу у скрутний з матеріальної точки зору період.

Варто зазначити, що такі види робіт в нашому регіоні користуються сталим попитом. Навіть важко сказати, хто більше зацікавлений у них, територіальні громади, конкретні роботодавці чи безробітні.

Лише за травень 2018 року в громадських роботах та роботах тимчасового характеру взяли участь 726 осіб, з них 94 особи на громадських роботах, 632 особи на тимчасових роботах, філії Івано-Франківської служби зайнятості співпрацювали з міськими, селищними, сільськими радами, об’єднаними територіальними громадами, а також з роботодавцями регіону, в результаті чого, було укладено 30 договорів на організацію громадських робіт та 632 пропозиції на роботи тимчасового характеру.

Договори на організацію громадських робіт укладались за видом: благоустрій території населених пунктів, зон для відпочинку, придорожніх смуг автомобільних доріг загального користування; інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та робота з документацією; супровід учнів, осіб з інвалідністю та інвалідів з вадами зору.

В тимчасових роботах безробітні мали змогу працювати на посадах робітник з благоустрою та підсобний робітник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.