Діанка Стефурак благає про допомогу: “Я ХОЧУ, ЩОБИ ВСІ БУЛИ ЗДОРОВІ І НЕ ХВОРІЛИ ДІТИ”

 Дівчинці потрібна термінова операція. У лікарні Діана Стефурак із Прикарпаття від народження фактично живе.

385435299

Лікарі діагностували в неї страшну хворобу – полікістоз нирок та печінки, який уже спричинив чимало супутніх ускладнень. Внутрішні органи дитини сильно збільшені, через що вона задихається, та відчуває постійний біль у животі.

“В організмі відбувається заміщення тканини нирок та печінки фіброзною тканиною, яка поступово втрачає свою функцію. Це – виділення сечі, жовчі. Йде токсикація організму”, – говорить обласний дитячий уролог Богдан Зіняк.

Хвороба Діани спадкова, кажуть медики. Хоча батьки й гадки не мають, хто ще в родині таке мав. Що в дитини будуть проблеми зі здоров’ям, лікарі сповістили матір, коли та ще була вагітна. Запропонували аборт. Однак жінка відмовилася, сподіваючись, що діагноз помилковий. За життя своєї 8-річної доньки Діани наполегливо бореться родина Стефураків із Прикарпаття. Печінка та нирки дитини – через вроджений полікістоз – уже не можуть працювати. Тож потрібна їхня якнайшвидша трансплантація. Рідні як донори не підійшли. А пересадку від нерідних донорів українське законодавство забороняє. Тож операція можлива тільки за кордоном. У Білорусі, де це найдешевше, виставили рахунок на 60 тисяч доларів. А це – понад півтора мільйона гривень.

 Перші симптоми в Діани проявилися в 4 місяці. Тоді, каже мати дівчинки Галина, лікарі її знову попереджали, що дитина більше півроку не проживе. Однак мати знову не повірила і почала боротися за життя доньки. Нині Діанці вже 8 років. “Вона все каже: що вона – хрещена Марія, а Матінка теж Марія і вона мене спасе”, – каже мати Галина Стефурак.

Але останнім часом у дівчинки різко погіршилися результати аналізів. Медики не приховують, що урятувати Діану може тільки трансплантація і якнайшвидше. “Хвороба лікується, але консервативно. У дитини різко наростають показники азотистого обміну, тобто порушення видільної функції нирок. Нирки і печінка не справляються зі свою функцією. Тому потрібна пересадка органів”, – розповідає обласний дитячий уролог Богдан Зіняк. Ніхто з рідних, як донор для Діани не підходить.

Читайте також  Побита натовпом школярка померла, не приходячи до тями

Тож трансплантація можлива лише за кордоном. Стефураки зупинилися на білоруській клініці. Але рахунок їх приголомшив: 60 тисяч доларів коштуватиме трансплантація нирки. А якщо консиліум вирішить, що треба одразу пересаджувати й печінку, ціна зросте майже втричі. Для них, простих селян, ця сума непідйомна, не приховує Галина: вона не працює, бо постійно біля дочки, чоловік перебивається підробітками. “Страшно, бо якраз прийшов час, усвідомлений день, що ми розуміємо, що можемо її втратити. Бо відказують нирки”, – каже мати Галина Стефурак.

Діанка тим часом тримається, підбадьорює інших дітей у лікарні. “Я хочу, щоби всі були здорові і не хворіли діти”, – говорить пацієнтка Діана Стефурак. Та мріє, коли підросте, сама стане лікарем.

Допомогти дівчинці можна на рахунки “ПриватБанку”:

Рахунок у гривнях: 5168-7556-2726-5339.

Рахунок у доларах США: 5168-7572-9532-1618.

Рахунок у євро: 5168-7572-8483-5289.

Отримувач: Стефурак Галина Миколаївна. Стефурак Галина (мама Діани): (097) 692-18-84, (095) 944-72-31, (034) 325-36-49.

джерело http://tsn.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: