З 1 липня лікарі прийматимуть всіх пацієнтів незалежно від наявності декларації

З 1 липня українці продовжать отримувати медичну допомогу в будь-якому закладі охорони здоров’я незалежно від того, підписали вони декларацію з лікарем або продовжують шукати підходящого для себе.

Міністерство охорони здоров’я України стурбоване тим, що ряд медичних установ поширюють неправдиву інформацію, що з 1 липня люди, які не підписали декларацію з терапевтом, педіатром або сімейним лікарем, будуть отримувати тільки невідкладну допомогу, повідомляє Джерело.

Однак цей факт не відповідає дійсності. Право на медичне обслуговування гарантується Конституцією та іншими законами України. Тобто, подібні маніпулятивні твердження суперечать основним принципам реформи охорони здоров’я.

До кінця поточного року медустанови уклали угоди з Національною службою здоров’я України і будуть отримувати кошти за двома механізмами.

За основним тарифом 370 гривень на людину в рік, який підписав декларацію, із застосуванням вікових коефіцієнтів. І додатково установи отримуватимуть по 240 гривень за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладу, але ще не підписали угоду з обраним лікарем.

Варто підкреслити, незалежно від механізму фінансування держава продовжує оплачувати медичне обслуговування кожної людини і без медичної допомоги не залишиться жоден українець.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.