В селі на Івано-Франківщині жінки з однаковим іменем встановили рекорд України

У прощі до Чудотворного образу Матері Божої у селі Маріямпіль Галицького району Івано-Франківської області взяли участь понад 500 прочан, з них 398 жінок з іменем Марія, що стало першим в історії рекордом України, який є документально підтвердженим. В Україні також готуються встановити такий самий рекорд за кількістю чоловіків з однаковим іменем на одній локації.

Проща до Матері Божої, прославленої в Маріямпільській Чудотворній іконі, тривала протягом двох днів, повідомила у понеділок, 25 червня, прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

Після спільної молитви представники Національного реєстру рекордів України зафіксували новий рекорд у номінації «Найбільша кількість жінок одного імені в одній локації». Усі вони попередньо пройшли реєстрацію, маючи при собі документ, який засвідчує їхнє ім’я.

Загалом же у прощі взяли участь вірні з Івано-Франківщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Буковини, Львівщини та гості з Польщі, чиї предки жили в Маріямполі, йдеться у повідомленні

Як повідомила в коментарі очільниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, рекорд у такій номінації встановлюється в Україні вперше. Крім того, за її словами, до Національного реєстру рекордів України вже подано заявку на встановлення рекорду з перебування чоловіків з одним іменем на одній локації. Йдеться про імена Павло і Петро, однак хто саме подав таку заявку та коли відбудеться заплановане встановлення рекорду Лана Вєтрова не повідомила з метою уникнення зриву проведення рекорду.

Нагадаємо, свято апостолів Петра і Павла відзначається в Україні 12 липня.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.