На Україну наступає шторм з градом: українців попередили про різке погіршення погоди

Сьогодні, 27 червня, в окремих областях України очікується суттєве погіршення погодних умов, зі зливами, градом і можливими паводками.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

«Вдень 27 червня у Чернівецькій, Івано-Франківській, Вінницькій та Одеській областях грози, сильні дощі, град та шквали 17-22 м/с», – йдеться в повідомленні.

За даними синоптиків, 28-29 червня в Чернівецькій, Івано-Франківській, місцями Тернопільській і Хмельницькій областях буде спостерігатися активний вплив атмосферних фронтів, що призведе до тривалих дощів (кількість опадів 100 мм). Місцями можливі грози, посилення вітру 15-20 м/с.

У другій половині дня 27 і протягом 28-30 червня в басейнах річок Дністер, Сян, Прут та Сірет (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька області) можливе формування дощових паводків (з виходом води на заплаву) і інтенсивного місцевого схилового стоку; утворенння локальних селевих потоків, які можуть мати небезпечні наслідки.

Про погіршення погодних умов у деяких регіонах України повідомила і синоптик Наталія Діденко.

За її словами, через контраст температур можливе виникнення невеликих смерчів.

«За умов сильних контрастів, спеки та вологого повітря навіть ймовірні мілкомасштабні смерчі. Тому якщо ви збираєтесь вихідними в дорогу, на природу, у поле, в ліс, на річку чи море – будьте уважними і обережними.
Це не означає, що не буде прояснень і навіть півдобових пауз із сухою погодою, але як тільки починається гроза, краще сховайтеся у безпечне місце», – пише вона.

Спека на Сході та свіжість на Заході створюють значний температурний контраст.Саме в зоні таких контрастів народжуються…

Gepostet von Наталка Діденко am Dienstag, 26. Juni 2018

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.