“Від оподаткування звільняються…”: Порошенко підписав важливий закон

Президент Петро Порошенко підписав закон, що забезпечує продовження дії пільг зі сплати військового збору та з оподаткування ПДВ на час проведення ООС.

Раніше податкові пільги, сплати податків та зборів були встановлені на період проведення антитерористичної операції. Серед них, зокрема пільги зі сплати військового збору з доходів у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та інших осіб на період їхньої безпосередньої участі в операції, повідомляють на сайті президента.

Також встановлюються пільги з оподаткування операцій з ввезення на митну територію України та постачання на ній низки спеціальних засобів індивідуального захисту, лікарських засобів та медичних виробів, продукції оборонного призначення. Звільняється від оподаткування ввізним митом низка продукції. Йдеться про спеціальні засоби індивідуального захисту; нитки та матеріали для виготовлення бронежилетів та шоломів; лікарські засоби та медичні вироби, повідомляється на сайті президента.

Правила діють на період період проведення ООС. Урегульовується ввезення колісних крісел для осіб з інвалідністю.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Однак пропонується поширити дію положень від 1 травня 2018 року – початку операції Об’єднаних сил.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.