Організатор порностудії у Франківську, вийшов із СІЗО та втік

Кіберполіцейські спільно з прокуратурою виявили в Івано-Франківську групу осіб, яка займалася порнодіяльністю. Зокрема організатору та одній із моделей було обрано запобіжний захід. Наразі відомо, що дівчина в СІЗО, а організатор вніс заставу і втік.

 

Нагадаємо, порнодіяльність в Івано-Франківську організував 31-річний житель Донецької області. Чоловік діяв спільно у змові з місцевими жительками. 10 січня в приміщенні де діяла порностудія працівники відділу Департаменту кіберполіції НП України спільно з працівниками прокуратури провели обшуки й вилучили комп’ютерну та іншу техніку. В порностудії, яка функціонувала в одній з місцевих квартир, як виявилось знімали не зовсім класичне порно. Виробники продукції збували її серед любителів копропорно. Це стало відомо з ухвали міського суду, яку опублікували в Єдиному реєстрі судових рішень 17 січня. Організатор для ведення своєї “діяльності” орендував в Івано-Франківську квартиру. У ній й відбувалися різноманітні збочення. З метою комерційної вигоди відео в подальшому збували у всесвітній мережі інтернет на тематичних сайтах.

12 січня суд обрав для “режисера” і однієї з “моделей” міру запобіжного заходу: донеччанин отримав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 140 тисяч гривень. Його співучасниця – місцева жителька – також сидить в СІЗО. Як альтернативу, суд визначив їй грошову заставу у розмірі 240 тисяч гривень.

Відомо, що слідчим управлінням ГУНП в Івано-Франківській області завершено до суду розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом вчинення протиправних дій організованою групою осіб, що виразились у виготовленні з метою розповсюдження, розповсюдженні та збуті відеопродукції порнографічного характеру.

23 червня 2018 року до Івано-Франківського міського суду направлено обвинувальний акт щодо 3 осіб жіночої статі, за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 301 КК України, тобто за виготовлення з метою розповсюдження, розповсюдження та збуту відеопродукції порнографічного характеру, вчиненими повторно, організованою групою.

Читайте також  «Голівудська втеча» від патрульних обернулася для тернополянина затриманням

Організатора організованої групи слідчими було затримано на підставі ст. 208 КПК України у січні цього року та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в сумі 140 тис 960 грн. Зловмисником було внесено заставу і зараз він перебуває у розшуку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.