Парубій розвіяв міф про “стратегічну сімку” в українській владі

Спікер парламенту Андрій Парубій пояснив, чому вважає вигадкою так звану “стратегічну сімку” у владній верхівці.

682847

Відповідь на питання про цю конфігурацію Парубій дав в інтерв’ю виданню “Цензор.НЕТ”.

По-перше, не бачу ніякої проблеми в сімці. По-друге, ніякої сімки не існує. Тобто наради з Президентом, які в мене були неодноразово, відбувалися кожного разу у іншому форматі,
— прокоментував він.

Голова Верховної Ради уточнив, що існує формат, у якому планують кожен новий тиждень. У цьому, за словами Парубія, беруть участь Голова Верховної Ради, Прем’єр-міністр, Президент, Голова Адміністрації.

Існує також формат, коли ми обговорюємо оборонні питання. У цьому випадку обов’язково присутні Турчинов і Аваков, а наприклад, Голови ВР може і не бути,
— додав Парубій.

За його словами, на жодній нараді не було ідентичного складу учасників: “Це може бути четверо, п’ятеро, восьмеро. А, наприклад, коли ми плануємо пленарний тиждень, Президент дуже часто зустрічається з головами фракцій. Тоді збирається 12 людей”.

“Тобто якоїсь закостенілої системи прийняття рішень не існує. Існує досить інтенсивна комунікація. Але набір людей визначається, швидше, питаннями, які виносять на цю нараду, а не якимсь догматичним переліком людей”, — підсумував спікер парламенту.

Для довідки. До “стратегічної сімки” неофіційно відносять Петра Порошенка, спікера парламенту, прем’єр-міністра, голову Адміністрації Бориса Ложкіна, голову фракції БПП Юрія Луценка, секретаря РНБО Олександра Турчинова і голову МВС Арсена Авакова.

Джерело: http://24tv.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: