Змусимо Кремль тремтіти: Україна створить найпотужнішу ракету

Україна працює над створенням потужної ракети, яку вже побоюється російська сторона.

У Росії викликає серйозне занепокоєння створення потужної крилатої ракети українськими вченими. При цьому Кремль продовжує готувати нові провокації, в тому числі і на Азовському морі. Про це розповів військовий експерт Валентин Бадрак.

Фахівець зазначає, що провокаціями в Азовському морі Кремль веде зондування ситуації і виміри реакції України. Тобто будь-яке ослаблення української сторони тут же буде використовуватися для розвитку успіху на якійсь ділянці.

Україна, за словами експерта, може реагувати на провокації відповідно зі своїми оборонними можливостями, а море завжди було однією з найбільш слабких його сторін. Тобто Україна має обмежені можливості реагування. Бадрак упевнений, що їх потрібно активізувати.

Дати гідну відсіч недругу, на думку фахівця, можна введенням в дію протикорабельної ракети. І така ракета розробляється в Україні. На даному етапі вже навіть успішно пройшли стрільби і все просувається до державних випробувань.

У спорудженні ракети бере участь легендарне київське конструкторське бюро “Луч”. Їм була розроблена ціла лінійка ракет. В перспективі повинна з’явиться крилата ракета значною дальності – до 1500 км. Однак для її конструювання Україні потрібно отримати схвалення з боку Міжнародного режиму контролю за ракетною технологією.

Для побудови даної ракети з української сторони повинен бути проведений цілий мікс роботи. Бадрак пояснює, що це питання вирішується не на рівні державних діячів. Тут мають вчені, журналісти та представники інтелектуального сектора пояснювати на міжнародному рівні, навіщо необхідно будівництво потужної ракети. У тому числі розповідати про те, якою загрозою стала Росія і дане рішення може зіграти позитивну роль у розвитку української обороноздатності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.