Режим «тиші» тривав недовго: Терористи не можуть втриматись і продовжують обстріли!

тероррррр

Прогнозується подальше порушення Мінських домовленостей, однак українські захисники завжди напоготові!

Впродовж минулої доби ситуація в зоні проведення АТО дещо ускладнилась. Незаконні збройні формування 13 разів порушили встановлений раніше «режим повної тиші». Більше половини випадків застосування бойовиками зброї припадає на темну пору доби.

Зокрема, з мінометів калібру 82 мм бандити прицільно били по наших опорних пунктах в районі Широкиного, неприцільно – неподалік Гнутового.

На Донецькому напрямку злочинці проросійських банд знову обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів наші опорні пункти в районі Авдіївки та Луганського.

На Маріупольському напрямку бойовики вели вогонь по опорних пунктах сил АТО в районі н.п. Гранітне та Новотроїцьке зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, на початку травня війська рашистів на Донбасі зазнали чергових втрат, які мали не бойовий характер. Про це повідомили у службі зв’язків із громадськістю ГУ розвідки Міноборони України. “6 окремий мотострілецький полк (Стаханов) – один загиблий внаслідок порушення техніки безпеки під час маневрування бойової техніки”, – йдеться у повідомленні. До того ж троє військових були поранені: один із них – на Луганщині у районі села Новокиївка унаслідок необережного поводження зі зброєю, а ще двоє – у Донецьку у результаті внутрішнього конфлікту із застосуванням вогнепальної зброї. За даними розвідки, також чимало солдатів намагаються залишити військову службу через відсутність мотивації до подальшої участі у бойових діях. Так, 30 квітня самовільно залишили передові позиції та зброю троє військовослужбовців 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК. “1-3 травня про наміри звільнитись з військової служби заявили 17 військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новазовськ) 1 АК”, – додали у розвідці. Окремо повідомляється, що 2-3 травня з лав бойовиків втекли 12 військовослужбовців зі складу 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 17 військовослужбовців 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) та 21 військовослужбовець 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК, які вирушили у бік кордону з Росією. Через це командувач 1 АК генерал-майор ЗС РФ Валерій Асапов наказав ввести план “Перехоплення”.

Читайте також  Юрій Луценко: У заяві Коцаби вбачалися заклики до зриву мобілізації, що ставило під сумнів обороноздатність країни (відео)

За матеріалами: https://www.facebook.com/ato.news, http://tsn.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: