В Україні почалось зовнішнє незалежне оцінювання

В Україні почалось зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО ), сьогодні проводять перше тестування з української мови і літератури.
zno-tekst

Тестування розпочалось об 11:00, пише Радіо свобода.

Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), в межах основної сесії ЗНО 11 травня відбудеться тестування із математики, 13 травня –з історії України, 3- 9 червня – іноземні мови, 10 червня – біологія, 13 червня – фізика, 15 червня – географія, 17 червня – хімія.

 

Додаткова сесія ЗНО триватиме з 14 червня до 1 липня.

 

За даними центру, цього року для участі у ЗНО зареєструвалися 267 172 людини, найбільше учасників цьогорічної кампанії зафіксовано в Дніпропетровській області та місті Києві.

 

Попри нововведення, незмінними залишається ліміт на кількість предметів, які майбутні абітурієнти можуть обрати для складання, та шкала оцінювання робіт: кожен випускник має право обрати щонайбільше 4 предмети, а всі роботи оцінюються за шкалою від 100 до 200 балів.

 

«З 19 березня до 20 травня 2016 року триватиме реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання учасників АТО та осіб, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, і не мали змоги здійснити реєстрацію в основний період», – зазначають у відомстві.

 

У центрі оцінювання якості освіти додають, що такі особи разом з реєстраційними документами мають також подати заяву щодо надання можливості пройти зовнішнє оцінювання під час додаткової сесії та відповідний підтверджувальний документ (наприклад, посвідчення учасника АТО).

 

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

Читайте також  У Харкові під час ЗНО у однієї з абітурієнток почалися пoлoги
 джерело http://www.blitz.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: