“Україна після втечі Януковича, мала на казначейських рахунках всього 8 тисяч доларів”, – Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що після втечі позбавленого звання президента Віктора Януковича з України у державній скарбниці залишилося менше коштів, ніж у нього після повернення з в’язниці.

Про це він розповів під час зустрічі президента Петра Порошенка з представниками бізнесу, пише “ТСН“.

“Україна після Януковича, у перший день прем’єр-міністра Яценюка, мала 8 тисяч баксів у державній скарбниці. 8 тисяч баксів на все! На освіту, на медицину, на дороги, на війну, на все. Перепрошую, але у мене після в’язниці вдома було трошки більше”, – сказав Луценко.

За словами генпрокурора, за чотири роки президентства Янукович завдав державі збитків на 40 мільярдів доларів, що дорівнює річному бюджету країни, ГПУ вдалося вже повернути до держскарбниці понад 2 мільярди доларів, з яких 1,5 мільярда за спецконфіскацією, решту – за результатами вироків.

“Згідно із законом, відповідальність ГПУ за злочини категорії “А” – від губернатора і вище. До 2016 року, щасливий сказати, що всі ключові справи щодо Януковича і його державної мафії фактично слідство завершило. Зараз на стадії ознайомлення з матеріалами і передачі до суду. Ми всі без втручання, але з нетерпінням чекаємо суду над Януковичем, бо це є принциповим наслідком Революції Гідності для колишніх, нинішніх і майбутніх керівників держави”, – розповів він.

Окрім цього Луценко зазначив, що за його відомством також розслідування справ категорії “Б”, в яких уже є 2267 вироків щодо корупції.

“З моєї точки зору, у нашій зоні відповідальності щось відбувається. Між нами, це більше, ніж у будь-який рік до Революції Гідності. У чому проблема? У тому, що новостворені антикорупційні органи поки що можуть похвалитися одним вироком над бухгалтером і великими перспективами. Я не та людина, яка збирається їх дискредитовувати. ГПУ бере на себе будь-які справи, які передають із Національного антикорупційного бюро і готова всіляко допомагати. І це не просто слова, бо 40% справ НАБУ спільні з ГПУ. Це добра співпраця. Але ми сподіваємося, що вони також дадуть якийсь результат, після якого світ перестане докоряти Україні”, – додав глава ГПУ.

Читайте також  Друга Пречиста або Різдво Богородиці

Резюмуючи сказане, Луценко порівняв Україну з напівзатопленим кораблем, але водночас визнав, що Порошенку вдалося зробити вже чимало для його відновлення, і заявив, що для подальшого розвитку треба подолати “совок у головах”, знищити “підкилимні ігри” тощо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.