У МОЗ України розповіли, які категорії населення вакцинуватимуть безкоштовно

В Україні безкоштовно вакцинувати будуть медиків, вчителів, та представників силових структур. Рішення прийняло Міністерство охорони здоров’я. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

«Таке рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих. Зокрема, йдеться про поширення захворюваності у групах, що проживають у спільному просторі (військові, учасники Операції об’єднаних сил, студенти), а також серед освітян і медиків», – йдеться у повідомленні МОЗ.

Від кору обов’язково будуть вакцинувати медичних працівників, працівників освітніх закладів та немедичних працівників закладів охорони здоров’я, представників силових структур (МВС, Міноборони, СБУ, Національної поліції України, Національної гвардії України, Прикордонної служби України, Державної служби охорони), студентів навчальних закладів без обмеження віку.

«Для проведення імунізації цих груп дорослих в Україні вакцини є в наявності, завдяки запасам, що були закуплені за бюджетні кошти у попередні роки. Відповідно до чинного законодавства, вакцини закуповуються лише для імунізації дітей», – зазначають у МОЗ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.