Затриманого на хабарі директора ЦНАПу на Верховинщині визнавали кращим держслужбовцем

Як повідомляла Фіртка, на Прикарпатті під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області задокументовано факт отримання неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів США начальником ЦНАПу Верховинської районної державної адміністрації.

Правоохоронці викрили корупційну «схему» видачі реєстраційних та дозвільних документів для здійснення підприємницької діяльності, яку організував посадовець Верховинської РДА.

Так, 5 липня, правоохоронці задокументували як 34-річний посадовець отримав вищевказані грошові кошти від місцевого підприємця за сприяння видачі дозвільних і реєстраційних документів щодо зайняття підприємницькою діяльністю по заготівлі лісових ягід. Ним виявився дирктор ЦНАПу Михайло Черкалюк.

Варто зауважити, Михайло Черкалюк у квітні цього року переміг у номінації “Кращий керівник”:

Нагадаємо, слідчі затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.