Стало відомо, чому українці по всій країні залишаться без водопостачання

У компанії “Київводоканал” заявили, що в кількох містах України буде відключено або обмежено водопостачання внаслідок припинення виробництва рідкого хлору компанією «Дніпроазот». У червні «Дніпроазот» – виробник хлору для водоканалів для знезараження води – попередило про припинення виробництва та поставки хлору.

Асоціація «Укрводоканалекологія» повідомила українську владу і РНБО про ситуацію. 23 червня влада Дніпровської ОДА нібито домовилися з керівництвом «Дніпроазоту» про відновлення виробництва, але компанія досі не почала роботу. Відзначається, що альтернативи є проблематичними.

В Україні є компанія, яка намагається організувати великі поставки хлору в контейнерах автомобільним транспортом, але оформлення дозвільних документів та інших процедур займає більше року. Більш того, таких спеціалізованих контейнерів недостатньо. Поставки хлору в цистернах з Європи (Румунія) дуже проблематичні. Європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні бути сертифіковані на території України. У цистернах хлор отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста — «Київводоканал»

Якщо виробництво хлору не буде продовжено, вже на початку наступного тижня подача води у централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах і містах України буде обмежена або припинена.

Раніше повідомлялося, що 8 великих міст Донбасу залишилися без водопостачання через знеструмлення насосної станції КП «Вода Донбасу».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: