Вперше за часи незалежності в Івано-Франківську відкрили новий дитсадок

Сьогодні, 5 травня, у мікрорайоні Пасічна урочисто відкрили новий дошкільний навчальний заклад “Вишиванка”. Він розрахований на 300 місць і 10 вікових груп:  2 ясельні, 4 молодші, 2 середні і 2 дорослі групи.

 

13120860_1196216370495201_2062190937_o-890x395

Урочисте відкриття розпочалося із привітальних слів директора Департаменту освіти і науки МВК Ігоря Смаля та Гімну України. Серед присутніх – представники міської та обласної ради, інвестори з компанії “Ярковиця”, місцеві мешканці – батьки, які мріють про те, щоб їхні діти тут виховувалися. Для присутніх приготували цікаву концертну програму із танцями та співами юних прикарпатців.

 

Очільник міста Руслан Марцінків розповів, що електронна черга у дитсадок розпочне функціонувати з 1 червня, а у вересні “Вишиванка” розпочне повноцінно працювати.

 

“Важливо, що це перший садочок, який відкривають в обласному центрі за останні 25 років. У цей заклад вклали близько 25 мільйонів гривень, і будемо реалізовувати інші потрібні проекти. Зокрема, відкриємо дитсадочки у приміських селах Хриплині, Вовчинцях, Угорниках”, – прокоментував він.

Марцінків нагадав, що назву закладу вибрали самі мешканці під час голосування. “Хоча кілька разів здавалося б, будівництво не завершиться, вищі сили допомогли все ж це зробити”, – прокоментував він.

 

Секретар міської ради Оксана Савчук подарувала закладу великий кольоровий настінний малюнок.

 

Пам’ятаю, який пустир тут був, а тепер бачу гарний садочок, гарні павільйони. Вашим діткам буде тут затишно, комфортно і цікаво. Стіна мотивує навчити основновних правил соціально відповідальних громадян“, – сказала вона.

Наталя Кондратюк, мама дворічного хлопчика, з нетерпінням чекала на відкриття садочку. “Ми будемо перереєстровуватися у “Вишиванку”, бо туди, де зараз стоїмо у черзі, далеко добиратися. Подивіться скільки навколо новобудов, багато дітей, тож потреба у садку велика”,- сказала вона.

 

Читайте також  На Пасічній через розлиття ртуті ледве не сталася екологічна катастрофа

Директор Департаменту освіти і науки МВК Ігор Смаль зауважив, що небо пішло на зустріч численним присутнім, адже нині переживали, що буде падати дощ.

 

“Бажаю, щоб всі садочки були такими красивими, сонячними та привітними, як “Вишиванка”. Й хочу, щоб тут виросли майбутні прем’єр-міністри, президенти, люди, які зроблять місто і країну по-справжньому європейськими”,- сказав він і подякував всім, хто доклав зусиль до відкриття садочку.

Радіє з нагоди відкриття “Вишиванки” й завідувачка закладу пані Наталія. Вона повідомила, що ігрові кімнати, дитячі спальні, харчоблок вже облаштовані. Із серпня працюватиме персонал. Їй від мерії вручили ікону.

 

В ході свята присутні діти розгорнули на подвір’ї садочку великий прапор і показали запальний танець. Настрій у всіх чудовий.

 

Ігор Земляков, представник компанії “Ярковиця”, яка доклала зусиль, щоб тут з’явився садочок зазначив, що “”Вишиванка” – це результат співпраці бізнесу та влади. В добрий путь”,-сказав він.

 

“Це приклад того, якими соціально відповідальними мають бути влада та бізнес. Ці нові місця вирішать проблему багатьох батьків,” – зауважив заступник голови ОДА Ігор Пасічняк.

Після урочистого перерізання червоної стрічки на вході у дитсадок, присутні дітки запустили в небо 35 кольорових повітряних кульок.

А присутній священик освятив “Вишиванку” та поблагослових майбутніх вихованців.

Після гучних оплесків всіх охочих запросили оглянути заклад.

 

джерело galka.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: