Патрульні зможуть штрафувати власників авто на «бляхах»

Патрульній поліції дали доступ до бази даних та нададуть дозвіл на перевірку автомобілів на іноземній реєстрації.

Поліція отримає дозвіл на перевірку кожного автомобіля на єврономерах. Патрульні зможуть зупиняти власників таких автомобілів і перевіряти легальність перебування в країні того чи іншого транспортного засобу. Тепер відомі і штрафи, які будуть виписувати за порушення після прийняття законопроекту про нові тарифи на легалізацію, передає «Обозреватель».

Доступ до «Інспектор-2006» дозволить дивитися терміни перебування автомобіля на території України. Згідно із законодавством, машини, які оформлені на іноземців, за законом можуть легально перебувати в країні до одного року в режимі «тимчасового ввезення». Цим і користуються багато українців, раз на рік перетинаючи кордон і керуючи автомобілем за дорученням.

Ті ж, хто привіз машину для особистого користування, можуть потрапити під штрафні санкції. Юрист Ольга Ніколаєнко зазначила, що легально нерозмитнений автомобіль зможе перебувати в країні до двох місяців. За цей термін власник машини повинен зареєструвати в Сервісному центрі МВС. Ті ж, хто не проходить реєстрацію будуть платити штраф від 170 до 155 грн. Такі порушники будуть заноситися в базу даних «Рубіж», яка за допомогою відеофіксації буде виявляти порушників автоматично.

Якщо і після цього водій не розмитнить машину, то штраф збільшиться до 510 грн або накладуть громадські роботи до 40 годин з можливою конфіскацією автомобіля.

Нинішні терміни перебування машини в Україні становлять 10 днів, далі авто перебуває тут нелегально. Проте поки поліція не мала права карати порушників.

У Верховній Раді так і не розглянули новий законопроект, як і інші пропозиції з вирішення цього питання. Ніна Южаніна наполегливо звертала увагу парламенту на цю проблему. Але поки тільки Кабінет Міністрів видав наказ №479 від 20 червня, за яким поліція цілодобово перебуває в зоні митного контролю і стежить за легальністю ввезення автомобілів на європейських номерах. Також патрульним дали доступ до бази даних для виявлення фактів порушення митних правил.

Читайте також  У Франківську вночі на морозі затримали голу жінку

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.