Президенту ФІФА дорікнули за футболку з написом “Путін”

Після політизації гасла “Слава Україні” президенту Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно нагадали про футболку з написом “Путін”.

Фото з нею виклав у Twitter користувач Роман Шрайк.

 

Роман Шрайк зазначив, що FIFA брендувала цю футболку.


6 липня на зустрічі в Кремлі за участю легенд світового футболу глава FIFA Інфантіно від імені організації й футбольного співтовариства подякував Росії за проведення чемпіонату світу на високому рівні.

Користувачі Twitter іронізують, що “Росія витратила приблизно 13 мільярдів доларів на Чемпіонат світу-2018, щоб весь світ почув потужне “Слава Україні!”.


І нагадують, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман пропонував запровадити вислів “Слава Україні” як обов’язковий в армії.


7 липня збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію – і після матчу екс-гравець київського “Динамо” Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами “Слава Україні!”

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Читайте також  Через брак солдатів у російській владі кажуть про оголошення мобілізації. Путін виступає проти, - Bloomberg

Пізніше хорватська федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірної Хорватії та відрахувала зі складу делегації на ЧС-2018.

Віда заявив, що сподівається, що його вигук “Слава Україні” будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Посольство України у Великій Британії відреагувало на те, що у кількох британських топ-медіа гасло “Слава Україні” назвали “націоналістичним”, пояснивши, що вираз має патріотичне значення на кшталт “Нехай живе Франція”, “Нехай живе Королева”.

Федерація футболу України обурена цькуванням гравця збірної Хорватії та екс-легіонера київського “Динамо” Домагоя Віди і направила звернення до ФІФА з поясненням гасла “Слава Україні!”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.