“Євробляхи” паралізують Київ: що відбувається

Розлючені діями влади власники “євроблях” вийдуть на акцію протесту

У середу, 11 липня, власники авто на “євро номерах” збираються влаштувати безстрокову акцію біля будівлі Верховної Ради в Києві. Розпочнеться протест близько 6:00 на вулиці Грушевського.

У зв’язку з цим в урядовому кварталі столиці очікуються величезні затори, а рух автобусів, швидше за все, буде заблоковано. Про це розповіли активісти громадської організації “Автоєвросила”.

Автомобілісти з усіх регіонів України мають намір припаркувати свої машини вздовж будівлі уряду і вимагати вирішення їх проблеми. Від депутатів ВР “євробляхери” вимагають прийняти законопроекти, які дозволять розмитнити їх автомобілі і знизити податки при ввезенні усіх бувших в ужитку іномарок в країну. Також вони вимагатимуть відставки глави УКРІНФОРМ Мирослава Продана, міністра МВС Арсена Авакова і прем’єра Володимира Гройсмана.

У планах активістів – масштабна акція протесту. На акції очікується понад 5000 учасників. У перспективі вони планують блокувати дороги до аеропортів в Борисполі і Жулянах, а також основні траси по всій території України.

Радимо автомобілістам заздалегідь спланувати свої маршрути. А жителям Києва, щоб не запізнитися на роботу, вибрати метро або пройтися до офісу пішки.

Раніше “Знай.ua” писав про те, що величезні суми за легалізацію машин на іноземних номерах незабаром доведеться сплатити українським водіям. У двох прийнятих на розгляд законопроектах, що безпосередньо стосуються “євроблях”, знайшлися суттєві незручності для автолюбителів.

Нові правила розмитнення

Якщо документ, ініційований головою податкового комітету Ніною Южаніною, таки пропустять, то норми зміняться вже найближчим часом. Приміром, планується інша система вивезення автомобіля з євpопейською pеєстpацією за коpдон, щоб потім ввезти його чеpез укpаїнську митницю і здійснити необхідні платежі.

Приміром, старенький Hyundai Sonata з Литви на українському ринку коштуватиме приблизно 8 тисяч доларів, в той же час така сама машина на єврономерах обійдеться втричі дешевше – 2,7 тисяч доларів.

Читайте також  На наступний день їй мало виповнитися 24: Дружина прокурора збила на смерть дівчину

Втім, запорукою такої економії залишається несплата митних зборів. Такі авто зазвичай пеpетинають коpдон в pежимі тpанзиту, або тимчасового ввезення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.