“Вони для мене – герої”. Прикарпатський депутат запросив Віду і Вукоєвича відпочити з сім’ями в Карпатах (відео)

Не треба за кимось гнатись, потрібно будувати Європу в Україні. Не Європу їхніх політиків, а Європу стандартів, рівня життя: висока заробітна плата, достаток середнього класу, який треба збудувати, гідні пенсії для людей старшого покоління. Це не так складно зробити, було б бажання.

Про це у ефірі «Актуального інтерв’ю» на ОТБ «Галичина» сказав керівник фракції «УКРОП» у Івано-Франківській обласній раді, голова комісії з питань бюджету, фінансів та податків Микола Палійчук.

У розмові також обговорили теми бюджету області, комунальних проблем міста, корупції у світовому футболі та вчинку хорватських футболістів на Чемпіонаті Світу.

«Великий респект Вукоєвичу і Віді. Вони грали футбол в Україні і відчували той дух, який є. Хорвати, як і ми, мають «старшого брата» – Сербію. Тому вони як ніхто, близько розуміють українців. Я запрошую Домагоя та Огнена з сім’ями до нас у Карпати, на відпочинок. Попри все, вони для мене – герої. У ФІФА теж є корупція, на високих рівнях. Бо як можна проводити Чемпіонат Світу в країні, яка вбила більше 10 тисяч українських громадян, а ще півтори мільйони змушені були покинути рідні домівки? А зараз є величезний ризик, що агресивно налаштовані росіяни будуть створювати провокації проти хорватських футболістів», – сказав Микола Палійчук.

У ефірі прозвучало і запитання щодо ремонту вулиці Вовчинецької в Івано-Франківську, який триває уже два роки.

«Я рекомендував міській владі визначатися із ефективними фірмами. Минулого року, в один і той же час, почали будувати дорогу з Надвірної у напрямку Яремче, Буковлю, Рахова і вулицю Вовчинецьку. ПБС дорогу уже накриває другим шаром, дійшла до Ворохти і Рахова, ремонтують мости, у містах роблять тротуари, водовідведення, каналізаційні мережі. А Вовчинецька стоїть, Міцкевича стоїть. Може, буде гарно. Але зараз я виходжу зі студії – стоїть купа каміння. Це так, як за союзу: десять начальників і один чоловік з лопатою. Якщо прийде нормальна фірма з добрим ім’ям, що працює зранку до вечора, ці об’єкти за місяць можна здати «під ключ». Але робити кілометр Вовчинецької 2 роки? Нехай би там позолотою тротуари вкривали, то все одно мало би бути швидше і дешевше», – зазначив укропівець.

Читайте також  Кради, вбивай, гвалтуй, — народні депутати дозволили все! А всі корупціонери цілком легально закриватимуть справи — Шабунін

Схожа ситуація і з мостом на Пасічну: два роки обіцянок і сумнівна фірма-підрядник.

«Мене турбує, що міська влада засекретила проектно-кошторисну документацію і нікому її не показує. Якщо ми робимо міст, то його треба зробити якісно і надовго. Тендер виграла фірма, пов’язана із регіоналами, понизивши ціну з 200 мільйонів до 120. За нашою інформацією, проектно-кошторисну документацію хочуть поміняти: зробити дві полоси, замість бетонно-металевих конструкцій використати тільки метал. Це власність міської влади і саме вона несе відповідальність за все, що відбувається на цих об’єктах та загалом у Івано-Франківську», – сказав Микола Палійчук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.