У прикарпатському готелі, де отруїлась група дітей, провели дезінфекцію

У вірусологічній лабораторії проводяться вірусологічні дослідження взірців біоматеріалу від хворих.

Про це повідомила прес-служба “Івано-Франківського обласного лабораторного центру МОЗ України”, пише Фіртка.

“11 липня в Надвірнянську міськрайонну філію поступили екстрені повідомлення на 5 хворих (всі діти до 15 років) з діагнозом “Гострий гастроентероколіт”. Всі вони звернулися за медичною допомогою та госпіталізовані в інфекційне відділення Яремчанської міської лікарні із симптомами на загальну слабкість, блювоту, болі в животі, діарею, підвищення температури”, – йдеться у повідомленні відомства.

Спеціалістами ДУ “Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України” встановлено, що захворілі є членами групи з 79 осіб, що 2 липня приїхали на відпочинок до готелю “Водоспад”.

Під час епідобстеження встановлено коло контактних осіб, відібрані проби харчових продуктів, змивів та води на бактеріологічні дослідження; обстежені працівники харчоблоку та контактні особи.

У вірусологічній лабораторії ДУ “Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України” проводяться вірусологічні дослідження взірців біоматеріалу від хворих.

На об’єкті виникнення спалаху проведено заключну дезінфекцію.

Встановлено, що заклад не був включений до переліку дитячих відпочинково-оздоровчих закладів Івано-Франківської області та не перереєстрований в Реєстрі потужностей операторів ринку харчових продуктів, а також не перевірявся впродовж останніх чотирьох років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.