На Прикарпатті посилять контроль за вантажними перевезеннями

В заступника голови облдержадміністрації Ярослава Паранюка відбулася робоча нарада з питань збереження від руйнування великоваговим транспортом автомобільних доріг та проведення в області габаритно-вагового контролю.

Участь в нарадівзяли директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Жанна Табанець, начальник управління Укртрансбезпеки в області Олег Суковатий, представники Служби автомобільних доріг в області та управління патрульної поліції в області.

Ярослав Паранюк наголосив, що враховуючи великі кошти, які щорічно державою вкладаються в будівництво, ремонт і утримання доріг, габаритно-ваговогий контроль має бути постійним і ефективним засобом боротьби з недобросовісними перевізниками та вантажовідправниками.

Представники контролюючих структур доповіли про проведену в першому півріччі роботу, та застосовані заходи адміністративного впливу до порушників. Наголошено, що на даний час на автомобільних дорогах працюють чотири вагові комплекси.

За результатами обговорення доручено посилити контроль щодо забезпечення вагової дисципліни перевізниками та вантажовідправниками, активізувати роботу щодо збільшення кількості майданчиків для проведення вагового контролю, а також налагодити роботу з територіальними громадами щодо вжиття спільних заходів для збереження автомобільних доріг в області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.