Небезпечно для здоров’я: на Прикарпатті виявили фейковий маслозавод. ВІДЕО

У селищі Брошнів-Осада, що на Прикарпатті, працює фейкове підприємство, яке виготовляє підробне масло. У населеному пункті має працювати величезний маслозавод, але фізично цього підприємства немає. Про це інформує  ТСН.Тиждень.
На Прикарпатті поблизу селища міського типу Рожнятів має працювати маслозавод, де виготовляють хімічну отруту. Адреса: вулиця Івана Мазепи, 115. В хаті, що виявилась замість заводу, вдома нікого не було і явно виробництва масла у промислових масштабах не організуєш. На весь Рожнятів є один молочний завод, який за чотири кілометри. Наразі завод, за словами місцевих, працює, але не щодня. Люди бачать директора часто.

Таке ж фейкове підприємство працює у Шишаках Полтавської області. Ці “виробники” продають своє масло від 20 до 25 гривень. На пачці переконливо писали – зроблено з 100%-ого коров’ячого молока і дотримано усі держстандарти. Якщо на 200-грамову упаковку потрібно 4 літри молока, то бізнесмени явно мали працювати собі в збиток, бо найдешевше молоко від фермерів уже коштує 28 гривень, а ще ж заробити треба і собі, і магазину, і на виготовлення витратитись, і на траспорт. Мінімум виходить без податків 40 гривень.

Після проведеного тестування в лабораторії виявилось, що продукція виявилась жахливою підробкою. І йшлося не просто про порушення стандартів у цій жовтій массі – не було й краплі молока. Були суцільні трансжири, смак, вигляд і запах масла створювали хімічні барвники, емульгатори, консерванти та ароматизатори.

Не ховаючись, продають в інтернеті івано-франківське масло. Оптова ціна – 15 гривень за пачку. Воно має малюнок один в один як білоруське масло. Ми спеціально зв’язувались з білоруським урядом і були здивовані почутим, бо Білорусь зовсім не завозить в Україну масла. Директор рожнятівського молокозаводу, що вказаний на пачці, продовжуює наполягати на закритті підприємства.

Читайте також  Стало відомо, які професії на Прикарпатті були найзатребуванішими

Один із способів перетворити рідке в тверде, а дешеве – в дороге – пропустити олію через газ водень. Ніякого молока не потрібно. Собівартість підробної пачки масла – 5 гривень із упаковкою і доставкою. В першому ліпшому рожнятівському магазині продають дешеві замінники.

На кілограмі навар складає мінімум 300%. Та найстрашніше не надприбутки шахраїв, а величезна біда для здоров’я. По суті і наслідками це дуже схоже на торгівлю низькопробною наркотою.

Детальніше у сюжеті ТСН.Тиждень:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.