На Прикарпатті мати прив’язувала двох дітей металевим ланцюгом до батареї. ФОТО

67-річна жителька одного з сіл Городенківщини повідомила правоохоронців, що її двоє онуків, віком 12-ти та 11-ти років, зникли з дому. Причиною стали часті фізичні страждання, які мати завдавала дітям. Про це інформує WestNews з посиланням на ГУНП в Івано-Франківській області.


Поліцейські розпочали негайні пошуки дітей та вже за кілька годин, 13 липня, знайшли їх у райцентрі, поблизу Будинку культури у закинутому приміщенні дерев’яної веранди. Встановлено, що 32-річна матір часто конфліктувала з дітьми та незаконно позбавляла волі свою 12-тилітню дочку та молодшого на рік сина. Способом, небезпечним для життя та здоров’я, шляхом кріплення їх металевим ланцюгом до нерухомих предметів, а саме до батареї в спальні та крану у ванній кімнаті житлового будинку. При цьому матір тривалий час завдавала дітям фізичних страждань. Під час останнього такого конфлікту жінка припнула дітей металевим ланцюгом, а сама пішла з дому. Хлопчик зміг зняти окови та допоміг сестрі. Відтак діти зібрали речі та втекли із дому. Після проведеної ночі у закинутому приміщенні дерев’яної веранди їх і знайшли поліцейські. Наразі поліція з’ясовує причини та мотиви такої поведінки матері по відношенню до рідних дітей.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 146 («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини») Кримінального кодексу України. За такі дії матері загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Наразі діти перебувають у бабусі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.