Відповідає на питання, кліпаючи очима: хлопчик, який на велосипеді врізався у дерево, вийшов з коми

У Калуші в міському парку культури та відпочинку ім. Івана-Франка травмувався одинадцятирічний хлопець. Неповнолітній, їдучи на велосипеді, врізався на швидкості у дерево.
Дитина виявилась сиротою. Після смерті матері вихованням займається 73-літня бабуся. Зараз школяр перебуває в реанімації дитячої обласної лікарні.

Як повідомили у соцмережі, дві операції пройшли успішно, тож дитина вийшла з коми та реагує на запитання: відповідає, кліпаючи очима.

Дитина в стабільно важкому не критичному стані. Лікування довготривале і важке. Завтра хочуть від’єднювати його від апарату. Подає сигнали на запитання-відкриває очі, – пише волонтерка.
Наразі доступ для посторонніх відвідувачів закритий, втім згодом Дмитру знадобиться постійний догляд. Волонтери звертаються до небайдужих, які готові допогти.

Потрібно міняти памперси, мити дитину, розмовляти і підтримувати психологічно. Можна створюватм графік чергування. З 9 ранку і як в кого виходить — мати з собою халат, шапочку, тапочки, без манікюрів великих та з сильним терпінням. Адже це не тільки фізично, а й психлогічно нелегко.
За інформацією медиків, завдяки небайдужим краянам хлопець забезпечений усіма необхідними ліками. На прохання про допомогу відгукнулися сотні людей. На банківський рахунок бабусі надійшло понад 100 тис. гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.