Стало відомо, скільки грошей Україна вже отримала за полювання на “євробляхи”

Кількість автомобілів на європейських номерах в Україні вже вимірюється сотнями тисяч. Про це свідчить статистика Державної фіскальної служби щодо кількості ввезених в Україну автомобілів на іноземній реєстрації.

Повідомляється, що таких авто вже більше 700 тисяч.

Так, у режимі транзиту на території України перебуває 146,8 тисяч авто на євробляхах.

Також 465,9 тисяч машин знаходяться на території країни у режимі тимчасового ввезення.

Та є вже певна кількість автомобілів, які порушили правила перебування.

Так, з порушенням митних законів та перевищенням термінів перебування в країні за статистикою перебуває 57,9 тисячі автомобілів.

Як зазначили у ДФС, за шість місяців 2018 року на територію України було ввезено 49,6 тисяч вживаних транспортних засобів зі сплатою митних платежів у сумі понад 3 млрд грн, тобто в середньому 63,4 тисяч гривень з одного автомобіля.

Нагадаємо, 13 липня депутати Верховної Ради України проголосували за законопроекти про розмитнення євроблях.

Так, парламентарі у першому читанні ухвалили законопроект №8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів».

Законопроектом передбачається, що буде запропоновано нову шкалу акцизних податків, які стануть меншими у декілька разів. Також документом пропонується скасувати екологічний стандарт під час реєстрації автомобіля будь-якого року випуску.

За проект закону №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах у першому читанні проголосувало 265 народних депутатів.

Народні обранці 256 голосами також підтримали як основу законопроект №8488. Цей документ передбачає внесення змін до Митного кодексу та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.