На Прикарпатті чоловік вдома облаштував нарколабораторію. ФОТО

У жителя одного з сіл Калущини під час обшуку господарства правоохоронці виявили приміщення обладнане для вирощування наркотичних рослин. Про це повідомляє  ГУ НП в Івано-Франківській області.
Зокрема, за місцем проживання, а саме на території приватного господарства 37-річного жителя одного із сіл Калуського району, правоохоронці під час санкціонованого обшуку виявили приміщення для вирощування рослин коноплі, яке чоловік обладнав системою вентиляції, спеціальним освітленням та утепленням. У господарських відрах виявили насадженими понад 20 кущів коноплі.

Також вилучено наркотичну речовину «марихуану», яку зі слів зловмисника, він зібрав з власного «урожаю», вагою понад 400 грам, а також 20 стебел сухих рослин коноплі.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження передбачене ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

На цей час вирішується питання про оголошення йому підозри в скоєнні вищевказаного кримінального правопорушення. Все вилучене направлено на проведення експертизи.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт або арешт на строк до 6-ти місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років або позбавлення волі на той самий строк. Ведеться слідство.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.