На українців обрушилася нова стихія: кадри негоди

Жителі Дніпра звернули увагу на те, що в цьому році стихія вирує навіть улітку


Крім зливи і грози дніпрян підстерігають і інші небезпеки, які нещодавно вже обрушилися на городян, як сніг, а точніше, як град на голову.

Так, на території району Старі Кодаки городяни зіткнулися з досить рідкісним в тому регіоні природним явищем. Протягом десяти хвилин на городи і вулиці падав град, розмір якого перевищував п’ять сантиметрів. Очевидці повідомляють, що падіння граду, розмір якого сягав середнього розміру помідора, супроводжувався гуркотом грому і блискавки.

Залишається лише сподіватися на те, що це природне явище цим літом не встигне зіпсувати городянам урожай, а також не зашкодить здоров’ю місцевих жителів.

Внаслідок дощу на Набережній, на вулицях Ливарної і Ламаної дороги сильно залило водою і рух по них утруднено. У центрі і на Новому Мосту через негоду утворилися великі затори. Перестали працювати світлофори на перехресті Грушевського та Яворницького.

Як повідомлялося раніше, держава звернула увагу на проблемну ситуацію на українських водоймах: рятувальники повідомляють, що тільки з початку цього року в країні загинули близько 600 осіб. Таку статистику надали в Державній службі з надзвичайних ситуацій. Відзначається, що за липень були зафіксовані вже більше 70 надзвичайних подій на воді.

Зокрема, за день п’ятниці в Запорізькій області були виявлені п’ятеро потоплеників, серед яких був 12-річна дитина. У той же день у Києві рятувальники отримали повідомлення про двох потопаючих.

Співробітники ДСНС продовжують патрулювати узбережжя українських водойм. При цьому вони також закликають українців бути більш обережними на воді і пам’ятати про правила поведінки на водоймах.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.