“Не викликати швидку допомогу до людей, які не платять податки”: В Україні розгорівся скандал довкола заяви парамедиків

Голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус закликав не викликати швидку допомогу до “бомжів, алкоголіків і наркоманів та інших асоціалів, які не платять податки”.

Про це мовиться у зверненні Вуса, яке було опубліковане також і на сторінці організації у Facebook, однак невдовзі пост видалили, повідомляє the-village.com.ua.

Він налякав українців, що таким викликом вони позбавлять чиюсь матір чи дитину допомоги.

А потім бригада повинна везти асоціала у лікарню, де на сусідньому ліжку може лежати ваша матір чи дитина та нюхати цього чудового пацієнта, – написав Вус.

На думку голови спілки, ненадання медичної допомоги асоціальним людям є проявом європейської культури.

“Отже, якщо ви дійсно свідомий і хочете допомогти бомжу – підніміть його, поцілуйте, заберіть додому – помийте, дайте грошей і нагодуйте – саме це і є справжня допомога… Бомжі – не медична проблема, а соціальна. Не витрачайте бюджетні кошти дарма”, – написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Черкащині гостро бракує медиків, а техніка та обладнання у лікарнях подекуди вийшла з ладу. Тож, надати гідну допомогу пацієнтам медики не завжди можуть. Міністерство охорони здоров’я доручило вивчити проблеми області, які місцева влада роками не вирішувала.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.