Марчук: Величезний танковий парк виявили сепари у вугільних шахтах. Тільки танків 760, зокрема 57 штук Т-80 і навіть три штуки Т-90

Видання “Московский комсомолец” опублікувало матеріал про озброєння бойовиків на Донбасі. У тексті статті зазначено, що “ополченці” знайшли танковий парк “у вугільних шахтах”.

Представник України у підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи Євген Марчук вважає, що публікація російського видання допоможе зібрати докази про участь Росії у війні на Донбасі.

Цей матеріал можна прочитати і російською мовою Сьогодні 15.34 | коментарів: 67 Марчук: Скільки важких озброєнь “там було”. А “Градів”, “Ураганів”, “Торнадо”, вогнеметів “Солнцепек” не один десяток Фото: Yevgenij Marchuk / Facebook Публікація матеріалу видання “Московский комсомолец” про озброєння бойовиків на Донбасі – це гарний матеріал для Гааги, заявив 25 липня у Facebook представник України у підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук. “Починається 90-й раунд робочої групи з питань безпеки. Змушений прорекламувати “Московский комсомолец”. Він уперше добре нам допоміг.

Подивіться, який величезний танковий парк виявили сепари у вугільних шахтах тимчасово окупованої частини українського Донбасу. Скільки важких озброєнь “там було”. Тільки танків 760, зокрема 57 штук Т-80 і навіть три штуки Т-90. А “Градів”, “Ураганів”, “Смерчів”, вогнеметів “Солнцепек” не один десяток”, – написав Марчук. Він додав, що “крім 760 танків там було виявлено тільки важких артилерійських установок приблизно 500 штук”. “Усім цим хвалиться “Московский комсомолец”.

Гарний матеріал для детального вивчення спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ ну і, звичайно, для Гааги”, – підкреслив представник України у підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи. 23 липня “Московский комсомолец” опублікував матеріал “Донбас зрівнявся з Києвом у військовій потужності”. У тексті стверджують, що на озброєнні бойовиків “ДНР” “стоїть 69 “Градів”, 10 “Ураганів”, п’ять “Смерчів”, шість “Солнцепеков”, приблизно 400 танків Т-64, 300 одиниць Т-72, 57 Т-80 і навіть три Т-90″.

Читайте також  Це ще не пік: експерт зробив тривожну заяву щодо коронавірусу в Україні


Крім того, за твердженням бойовиків, “кількість бронемашин перевалила за 700, а важких артилерійських установок… приблизно 500 штук”. Видання зазначає, що “протягом перших місяців війни Донецьк і Луганськ мали у своєму розпорядженні лише кілька бронемашин, пару мінометів і проржавілі автомати Калашникова”.

Водночас глава департаменту з питань нових викликів і загроз Росії Ілля Рогачов, коли виступав на слуханнях Міжнародного суду ООН у Гаазі, заявив, що “дуже скоро ополченці виявили у вугільних шахтах танковий парк, сотні одиниць важкої артилерії і так далі”, пише “Московский комсомолец”.

Україна, США і низка інших держав обвинувачують РФ у втручанні в конфлікт на Донбасі: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці обвинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

Українська сторона неодноразово заявляла про затримання і загибель російських солдатів на Донбасі. У відповідь у РФ стверджували, що на сході України воюють російські добровольці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.