Не вийшло у районі, поїдемо в Франківськ: скандал навколо посади директора школи набирає обертів

Нагадаємо, нещодавно відбувся конкурс на посаду директора Раковецького НВК. На конкурс подали документи двоє осіб –Віталій Гомель, який виконував обов’язки директора школи після звільнення попереднього, і директор вечірньої школи у селі Раковець Лариса Сікора. Комісія визнала переможцем Віталія Гомеля, проте голова районної ради Михайло Головчук не поспішав підписувати трудовий договір з переможцем конкурсу. Після цього Лариса Сікора оскаржила рішення комісії у суді. Про те, що Сікора оскаржила рішення, люди не знали.

“Ми приїхали підписувати трудовий договір. Розпорядження уже було підписане. Прийшов адвокат Лариси Сікори і сказав, що вона подала оскарження. Але ж розпорядження, то було вже підписане. Якби все було чисто і без махінацій, то Головчук мав би їй сказати, що розпорядження змінити вже не можна,” – каже пані Світлана.

Люди не здаються, адже не хочуть, щоб жінка стала директором школи. Кажуть, що діти практично не відвідують вечірню школу в селі. Оцінки купляються, а потім і атестати потрібно “придбати”.

Та не все так просто, як здається. За словами Світлани Волочій, Михайло Головчук не хотів віддавати Віталію Гомелю трудову книжку. Сказав, якщо Гомель відмовляється від посади директора, то тоді і віддасть трудову книжку. Люди обурені тим, що Головчук будь-якими методами “тягне” Ларису Сікору. Вияснилось, що мама Сікори працювала 16 років головою сільської ради у селі Раковець, потім головою центру зайнятості в Богородчанах. За те, щоб Лариса Сікора очолювала Раковецький НВК виступає і Марія Рудик, депутат обласної ради від фракції “Воля”. Це все, звичайно, впливає на рішення Головчука.

Обурена громада села, яку запевнили у районній раді, що Гомель стане директором, перекрила дорогу у селищі Солотвин у сторону Гути. Люди вимагали, щоб до них приїхав Михайло Головчук, і пояснив всю ситуацію. Дорогу перекривали з 10:00 ранку і приблизно до 16:00. Проте голова так і не з’явився до мешканців села. Як повідомила Світлана Волочій, представник батьківського комітету, він і не збирався приїздити до них.

Читайте також  Прикарпатський священик просить небайдужих допомогти врятувати від важкої хвороби сина

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.