На Прикарпатті зніматимуть українсько-словацький фільм “Слов’яни”

24 липня розпочався другий етап конкурсного відбору кінопроектів патріотичного спрямування, який проводить Міністерство культури України.

На засіданні Експертної ради був презентований українсько-словацький кінопроект “Слов’яни”. Новий історично-пригодницький серіал з елементами фентезі «Слов’яни» стане вже другою сумісною роботою продюсерів Андрія Єрмака та Ванди Адамік Грицової після відомого на весь світ фільму “Межа”, який отримав більше десятка нагород на престижних міжнародних кінофестивалях.

Нагадаємо, що фільм «Межа» на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах став володарем «Кришталевого глобусу» за кращу режисерську роботу Петера Беб’яка. На фестивалі в Аррасі був нагороджений Гран-прі «Золотий атлас» та Призом Молодого журі за найкращий фільм.

В Чикаго «Межа» отримала «Срібну таріль» за найкраще художнє оформлення, а Словацький Оскарівський Комітет обрав «Межу» для здобуття «Оскару» та «Золотого глобусу» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

На презентації проекту «Слов’яни» зі словацької сторони окрім продюсера Ванди Адамік Грицової був також присутній Моймір Млчох, один із керівників провідного телеканалу Словаччини “TV JOJ”. Виробництво серіалу відбуватиметься за участі телеканалу “TV JOJ”, який виступатиме і телевізійним партнером проекту.

«Особливо приємно, що Тимчасово Повірений у справах Словацької Республіки в Україні пан Роман Жатко особисто привітав поважну делегацію зі Словаччини та нашу українську команду. Підтримка Посольства Словацької Республіки в Україні є для нас дуже важливою. Вважаємо, що презентація проекту пройшла на високому рівні. Сподіваємося, що оцінки компетентного журі будуть об’єктивними, а співпраця зі словацькими колегами над новим проектом “Слов’яни” буде плідною та взаємовигідною» − прокоментував продюсер Андрій Єрмак.

Автори ідеї та оригінального сценарію: Вероніка Колеякова, Йозеф Колеяк, Ян Лютеран.

«Дія серіалу «Слов’яни» відбувається на межі VI і VII століть. Цей історичний період ми обрали через те, що у ньому дуже добре відображені багато тем сучасності, які ми розкриваємо у серіалі. До них належать страх перед іншим, або ж невідомим, прагнення самопізнання, бажання близьких стосунків, кохання. У нашій історії ми розповідаємо про слов’ян − народ, людей, у котрих дуже тісний зв’язок з природою. Важливою темою серіалу є також і боротьба між двома слов’янськими городищами» − зазначили у своєму відео-зверненні автори.

Читайте також  Прикарпатка придбала випічку з “бонусом”(фотофакт)

Основними місцями зйомок серіалу стане територія Західної України (Прикарпаття), яка окутана історією та традиціями.

Засідання Експертної ради при Міністерстві культури України з відбору кінопроектів для надання державної фінансової підтримки на виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування (презентаційні сесії) триватимуть до 27 липня, як зазначено на офіційному сайті Міністерства культури.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.