В Україну йде пекельна спека: коли буде +35 і більше

Вже починаючи з 26 і 27 липня в Україні поступово почне підвищуватися температура повітря, а дощі і грози припиняться практично у всіх регіонах.

Про це в своєму блозі на сайті opinionua.com написала синоптик Наталка Діденко, зазначивши, що в четвер і п’ятницю в західних і північних областях, а також подекуди в центральній частині, ще можливі короткочасні дощі та грози.

У той же час на півдні і сході істотні опади будуть малоймовірні, переважатиме спекотна погода з температурою повітря +27… +33 градуси.

“28 і 29 липня циклон буде заповнюватися, атмосферний тиск буде рости і ймовірність дощів суттєво зменшуватися. Погода візьме курс на сонце і спеку”, – наголосила Діденко.

За її словами, саме в кінці тижня висока температура повітря почне охоплювати всі регіони України, і протягом суботи-неділі стовпчики термометрів сягнуть +28 … +32 градусів, на півдні та сході очікується +30… +35 градусів.

“Перша половина наступного тижня в більшості областей України буде спекотною, передбачається +28… +34 градуси, суттєві опади малоймовірні.

Лише на заході і місцями на півночі можливі локальні незначні дощі і грози.

1-2 серпня в північних районах України очікується послаблення спеки на 3-6 градусів”, – уточнила синоптик.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.