На Полтавщині 8-річний малюк всю ніч блукав у лісі, кликав на допомогу, але його ніхто не чув

Ніч з 29 на 30 липня для родичів 8-річного Георгія, якого батьки привезли на канікули з Гадяча до бабусі в село Великі Будища, видалася найдовшою в житті. Спочатку вони чотири годину намагалися самостійно розшукати зниклу раптом дитину, а потім все ж викликали поліцію і рятувальників. З Полтави в Великі Будища виїхали кінологи зі службовими собаками, пишуть “Факти”.

«У неділю по обіді за міською дитиною заїхали на велосипедах два його старших товариша, які проживають в селі, і запропонували відпочити біля ставка, – розповіла виданню начальник сектора зі зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю полтавського обласного главку ДСНС Світлана Рибалко. – Повертаючись назад, місцеві дітлахи вирвалися вперед, а коли зупинилися, помітили, що їх міський товариш кудись пропав. Вони повернулися до ставка, але там його не було. Пошукавши хлопчиська навколо ставка і ніде не виявивши його, сільські пацани роз’їхалися по домівках.

Тривогу підняла бабуся Георгія, коли той до 20.00 не повернувся додому. А його батько, зневірившись самостійно розшукати сина, подзвонив в районну рятувальну службу і в поліцію. У пошуковій операції в цілому було задіяно близько сотні людей, в тому числі і місцеві жителі, охоронці підприємств, розташованих в селі. За ніч вони прочесали покинуті будинки, колодязі, яри і ліс, однак так і не змогли вийти на слід зниклої дитини “.

«А о п’ятій годині, коли почало світати, пошукова бригада нарешті побачила того, хто влаштував великий переполох, – доповнила голова сільради Тетяна Іщенко. – Почувши голоси, хлопчик вийшов з лісу – на щастя, цілий і неушкоджений, хоча наляканий і без велосипеда. Виявилося, втративши з уваги своїх друзів, він не зорієнтувався в незнайомій для себе місцевості та звернув на дорогу, що веде до лісу. Довго їздив навколо нього, потім кинув велосипед і пішов лісовою стежкою. У лісі малюка застала ніч, але він продовжував блукати між деревами, кликав людей на допомогу, однак його ніхто не чув. І тільки вранці, почувши голоси людей, вийшов на них».

Читайте також  Розпоров їй горло: звіряче вбивство матері двох дітей перелякало жителів. Роздягнув і викинув у річку

Поліція закликає дорослих бути уважними і контролювати дозвілля своїх дітей. Не залишати їх без нагляду і забезпечувати їх безпеку. У разі підозри на зникнення дитини потрібно негайно зателефонувати в поліцію, щоб якомога раніше почати комплексні пошуки і не втратити дорогоцінного часу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.