На них має право кожен українець: Супрун опублікувала перелік безкоштовних послуг в поліклініках

В ході медичної реформи громадяни України можуть розраховувати на безкоштовний прийом терапевта, сімейного лікаря або педіатра, а також на ряд аналізів і досліджень.

Відповідну інфографіку опублікувала у себе на сторінці Facebook в.о. глави Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун.

“Це повний перелік медичного обслуговування, на яке ви маєте право в кожному медзакладі, який надає первинну медичну допомогу та фінансується за державний рахунок. У нього входять не тільки всі послуги, які надають лікарі первинної медичної допомоги, а також базові аналізи і дослідження – вони перераховані на інфографіці”, – зазначила в.о. міністра.

За її словами, ці аналізи можна здати за призначенням обраного сімейного лікаря, терапевта чи педіатра в закладі охорони здоров’я, де той здійснює прийом.

Нагадаємо, широко розрекламована медична реформа Уляни Супрун стала “бутафорією”. Так, в ході її проведення в країні було закрито 800 лікарень, а медики працюють за мізерні зарплати. Таку думку висловив народний депутат (фракція “Відродження”) Віктор Бондар, виступаючи у Верховній Раді.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.