Слідом за тарифами на газ ростуть і ціни

За даними Державної служби статистики, споживчі ціни в Україні стрімко ростуть. У квітні цього року їх зростання склало 3,5%, що відчутно більше, ніж зростання на 1% у березні і зниження цін на 0,4% у лютому. Пов’язані ці зміни з ростом газових тарифів, повідомляє “Хвиля”.

44199_w_300

“Суттєвим фактором, що вплинув на загальний показник інфляції в квітні, була сезонна зміна тарифів на природний газ на 48,8%. Це призвело до зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому на 20,1% “, – проінформував Держстат.

Найсильніше піднялися ціни на продукти переробки зернових – 5,4%. Трохи менше (на 3,9%) подорожчали свинина, фрукти, соняшникову олію та вершкове масло. Алкогольні і тютюнові вироби тепер обійдуться на 2,8% дорожче. В цілому з початку 2016 року споживчий кошик українців “поважчав” на 5,1%.

Нагадаємо, що ще 4 травня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) прийняла рішення підвищити тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення з 1 липня 2016 року. Очікується подорожчання на 75-90%.

 

Джерело: http://znaj.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: