У Франківську комунальники знімуть усю рекламу зі стовпів

Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини підготував лист-повідомлення про внесені зміни до Закону України “Про рекламу”.

26 липня цього року набрали чинності зміни до Закону України “Про рекламу” щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі для розміщення реклами, пишуть комунальники.

Так, у новій частині закону ідеться про те, що розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється.

Після завершення дії дозволу на розташування реклами суб’єкти господарювання зобов’язані демонтувати згадані рекламні конструкції.

У разі невиконання цієї вимоги буде здійснено примусовий демонтаж таких рекламних конструкцій з відшкодуванням суб’єктами господарювання витрат, пов’язаних з демонтажем.

Для суб’єктів господарювання, які отримали дозволи на розташування згаданих конструкцій, ці рекламні конструкції розміщуються до завершення дії дозволу, без права на продовження його дії.

Адресатами цього листа є дотичні суб’єкти господарювання, виробники реклами, розповсюджувачі реклами, рекламодавці, також підрозділи Івано-Франківської міської ради – Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, муніципальна інспекція з благоустрою, КП “Міськсвітло”, КП “Елекртоавтотранс” та сектор безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в м. Івано-Франківську.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.