Укрнафта відновлює видобуток на зупинених свердловинах на Прикарпатті

На вихідних до Надвірної прибуло 134 цистерни, що дасть змогу Укрнафті не зупиняти роботу на 264 свердловинах ще 25 днів.

Нагадаємо, минулого тижня НГВУ “Надвірнанафтогаз” призупинив видобуток на Надвірнянщині через нестачу залізничних цистерн у понад 40 свердловинах на двох родовищах.

У нормальному режимі Укрнафта щомісяця потребує близько 172 залізничних цистерни для вивезення 10 тис. т нафти з Надвірної, повідомили у прес-службі Укрнафти.

“Щоправда, нормальний режим залишився десь далеко позаду в жовтні минулого року: з того часу ПАТ “Укрзалізниця” систематично недодає необхідних ємностей для транспортування сировини. В результаті маємо накопичення нафти і банальну відсутність умов для її подальшого зберігання. На додаток Укрзалізниця з 20 червня по 4 серпня взагалі не постачала рухомий склад. Результат – зупинка видобутку на двох родовищах, втрати видобутку, менші податкові надходження і реальна загроза для газопостачання в сусідні села. 134 цистерни ситуацію трохи розрядять, та далеко не вирішать, адже це менше половини від необхідної кількості цистерн. Але ми оптимісти. І вже сьогодні відновлюємо видобуток на зупинених свердловинах в очікуванні на нові рухомі склади для перевезення видобутої нафти. Віримо, що вони вже в дорозі”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.