Атака шершнів: на Франківщині агресивні комахи “підселяються” до людей

Мешканці Прикарпаття продовжують звертатись за допомогою до структурних підрозділів УДСНС в області.

Люди потерпають від сусідства з небезпечними комахами. Минулої доби на території Франківщини зафіксували 5 таких викликів:

07.08.2018 р. о 11.56 на ПЗЧ ДПРЧ-5 м. Тлумач поступило повідомлення про те, що на території дитячого садка «Дюймовочка» в м. Тлумач, знаходяться 2 гнізда з осами. Рятувальники ДПРЧ-5 в спеціальних костюмах ліквідували гніздування агресивних комах.

07.08.2018 р. о 13.00 на ПЗЧ ДПРЧ-2 м. Тисмениця поступило повідомлення про те, що в с. Угринів по вул. Пушкіна в житловому будинку виявлено гніздо з шершнями. Рятувальники ДПРП Ямниця в спеціальних костюмах ліквідували гніздування агресивних комах.

07.08.2018 р. о 17.16 до ОКЦ У ДСНС в області поступило повідомлення про надання допомоги по ліквідації гнізда шершнів між балконами третього та четвертого поверхів за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Коновальця. Рятувальники ДПРЧ-1 в спеціальних костюмах ліквідували гніздування агресивних комах.

07.08.2018 р. о 19.15 на ПЗЧ ДПРЧ-15 м. Снятин поступило повідомлення від жительки с. Будилів Снятинського району про те, що по вул. Черемшини на горищі приватного житлового будинку виявлено гніздо шершнів. Рятувальники ДПРЧ-15 в спеціальних костюмах ліквідували гніздування агресивних комах.

07.08.2018 р. о 21.17 на ПЗЧ ДПРЧ-11 м. Надвірна звернулась жителька с. Пнів з проханням надати допомогу по ліквідації гнізда шершнів, які знаходяться під дахом житлового будинку. Рятувальники ДПРЧ-11 в спеціальних костюмах ліквідували гніздування агресивних комах.

Як діяти, якщо вас вкусив шершень?

Відразу після укусу потрібно відсмоктати з рани максимально можливу кількість отрути;
Потрібно відразу промити рану та обробити її спиртом. Шершні ніколи не лишають свого жала, тож не витрачайте дорогоцінний час на його пошуки;
Прикласти до місця укусу щось холодне, адже холод затримує всмоктування отрути;
Випити будь-який протиалергічний засіб;
Якщо у людини є алергія, терміново викликати швидку.
Чого робити не можна:

Читайте також  “Кінець”: в Україні помітили провокаційні борди з Порошенком (фото)

Після укусу шершня заборонено вживати алкогольні напої, адже вони можуть спровокувати збільшення набряку;
Ігнорувати будь-які, навіть мінімальні, симптоми погіршення самопочуття – нудоту, сильний головний біль, суттєве підвищення температури тіла, посилене серцебиття.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.