У Франківську басейн за 83 млн грн будуватиме фірма, яку підозрюєть у підробці документів на 16 млн грн

Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради провело тендер на спорудження басейну у фізкультурно-оздоровчому комплексі на вулиці Симоненка, 13. На аукціоні перемогла будівельна компанія «Трейдзахідбуд», яка підозрюється у підробці актів виконаних робіт на 16 млн грн.

У тендері взяли участь три компанії. Будівельна компанія “Трейдзахідбуд” запропонувала найнижчу ціну – 83,3 млн грн. Управління капітального будівництва 6 серпня опублікувало повідомлення про намір укласти договір з цією фірмою.

Підрядник має збудувати басейн до кінця 2019 року. Для початку виконання робіт замовник має право надати аванс в розмірі до 30% від вартості річного обсягу робіт.

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, засновником та керівником ТОВ “Будівельна компанія “Трейдзахідбуд” є Дем’янiв Ігор Михайлович. Фірма зареєстрована в Івано-Франківську на вулиці Сорохтея, 41 у квартирі 915.

За цією адресою знаходиться житлова дев’ятиповерхівка на один під’їзд, в якій квартири з номером 915 немає.

У тендерній документації пише, що фактична адреса підприємства “Василіянок, 15”. Номер офісу в документах не вказано. Зараз у приміщені вивіски “Трейдзахідубуду” нема. Але на четвертому поверсі справді колись була табличка з написом “Трейдзахідубуд”. Вона замінила вивіску будівельної компанії “Ярковиця”, яка належить депутату Івано-Франківської міської ради Володимиру Балагурі. Пізніше замість “Трейдзахідубуд” повісили вивіску “Будівельна компанія”.

Цікаво, що при вході в офісний центр пише, що “Будівельна компанія” і “Ярковиця” знаходяться в одному офісі.

Учасники тендеру також мали подати копії договорів про виконання аналогічних робіт з будівництва басейнів. “Трейдзахідубуд” надав договір підряду від 2011 року з ТОВ “Даноша” (зараз “Ґудвеллі Україна”) на будівництво “монолітного резервуара питної води” для свиноферми в селі Копанки. Пійло для свиней підрядник спорудив 2,2 млн грн.

Читайте також  Прийшла поплавати: На Франківщині працівники басейну врятували життя 11-річній дівчинці

Також “Трейдзахідубуд” у 2016 році уклало договір субпідряду з ПП “Роса-ІФ” на будівництво басейну у ДНЗ “Світанок” у Брошнів-Осаді на 473 тис грн. До слова, керівник “Трейдзахідбуду” Ігор Дем’янiв очолював ПП “Роса-ІФ” протягом 2006-2011 років.

Будівельна компанія “Трейдзахідубуд” за останні роки на замовлення бюджетних установ виконувала підряди з ремонту доріг, реставраційні роботи, берегоукріплення, будувала водопровідні мережі тощо. Минулого року фірма виграла тендер на берегоукріплення та влаштування дамби на річці Прут у Коломиї.

Відділ управління комунальним майном Коломийської міської ради перерахував підряднику майже 16,3 млн грн, наприкінці року сторони підписали акти виконаних робіт. А вже у січні цього року коломийські слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом підробки документів.

Як йдеться в ухвалі суду, службові особи відділу управління комунальним майном Коломийської міської ради та ТОВ “Будівельна компанія “Трейдзахідбуд” внесли завідомо неправдиві відомості актів виконаних робіт, на підставі яких у листопаді-грудні 2017 підрядник отримав 16,3 млн грн. Однак роботи, що зазначені в актах, “Будівельна компанія “Трейдзахідбуд” фактично не виконала.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.