Вночі на Прикарпатті юнак та підліток пограбували квартиру

В ході проведених першочергових слідчих дій з’ясовано, що вночі, коли квартиронаймач спав, двоє невідомих проникли до помешкання через незачинені його співмешканцем двері, інформують в обласному ГУНП.

Ліхтарем зловмисники засвітили в обличчя хлопцю та побили його. Потерпілий зміг вирватись з рук нападників, вибіг до сусідів, а ті викликали на допомогу правоохоронців.

Тим часом злочинці, прихопивши з собою ноутбук та мобільний телефон, втекли.

В ході невідкладних оперативно-пошукових заходів та професійних дій, поліцейські уже вранці затримали нападників за місцем їх проживання. Ними виявились 20 та 16-річного віку косівчани.

Старший судимий за злочин пов’язаний із незаконним заволодінням транспортного засобу. Слідчі затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Щодо обох вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу старшому.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочинів передбачених ч. 2 ст. 186 (Грабіж), ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 162 (Порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання за вказаний злочин передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.