На Франківщині через дощ та шквалистий вітер повалено понад десяток дерев, пошкоджено лінії електропостачання. ВІДЕО

Після дощу на автодорогу державного значення Н-10 між містом Калуш та селом Вістова Калуського району повалено дерева та частково перекрито проїжджу частину дороги. Наробила лиха негода і в Галицькому районі.


Повідомлення до рятувальників міста Калуш надійшло в суботу, 11 серпня, о пів на сьому годину вечора, інформує управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.


Для надання допомоги до місця події виїжджали два відділення рятувальників.

Було встановлено, що на проїжджу частину дороги впало 8 дерев. Дорогою пожежний підрозділ виявив ще одне повалене дерево — на вул. С.Бандери, 49, яке частково перегородило проїжджу частину дороги та пошкодило лінії електропередач. Рятувальники розрізали його та забрали з проїжджої частин.

Через пошкодження на високовольтній лінії без електропостачання залишилися мікрорайони “Хотінь”, частково “Височанка”, “Загір’я”, “Підгірки” в м. Калуш. На місці працює 2 бригади Калуського РЕМу.

Також тимчасово без світла через грозу залишився оздоровчий комплекс “Лімниця”, у якому перебувають 144 дитини. Електрики спільно з рятувальниками відновили електропостачання табору приблизно о 1 годині ночі.

У Галицькому районі у селі Бринь на проїжджу частину дороги впали 3 дерева. Гілкою було пошкоджено газовий стояк житлового будинку діаметром 32 мм. Працівники аварійної бригади УЕГГ ліквідували пропуск газу.

Через з падіння дерева на лінію електропередач працівники аварійної бригади РЕМу частково відключали електропостачання села. Внаслідок поривчастого вітру пошкоджено 5 листів шиферу на покрівлі житлового будинку, а також 2 листи шиферу на господарській будівлі.

Працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою бензопил розчистили проїжджу частину доріг.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.