Майже 200 млн. грн. заборгували прикарпатці за природній газ. «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ ЗБУТ» відключив 1460 споживачів

Заборгованість споживачів Івано-Франківщини за спожитий природний газ за опалювальний сезон 2015-2016 рр. зросла на 90,2 млн. грн.

gas gasss gaz www.balsas.lt

Станом на 1 квітня поточного року складає майже 181,2 млн. грн. Це в 1,5 рази більше, ніж в аналогічний період минулого року, пише Фіртка з посиланням на прес-службу ІФ газ.

 

Найбільшими боржниками за газ є: побутові споживачі – 146,5 млн. грн. (80%),  бюджетна сфера – 32,2 млн. грн. (18 %) та промисловість – 2,5 млн. грн. (2 %). Серед населення, найпроблемнішими споживачами залишаються мешканці багатоповерхівок.

 

«Переважна більшість споживачів – 74% – боргують за газ до 500 грн., ще 26 % – від 500 і більше. Найбільшими боржниками є мешканці Івано-Франківська – 66,5 млн. грн. (це 45,4 % від загальної суми боргу), Коломиї та Коломийського району – 24,2  млн.грн. (16,8 %)», –  розповідає директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

 

Тенденцію до постійного зростання кількості боржників серед усіх категорій споживачів, спровокувало різке збільшення ціни на блакитне паливо.

 

Тим не менше, у випадку, якщо споживач нарощуватиме борги за блакитне паливо, газове господарство змушене буде йти на вимушений крок – після письмових попереджень відключати боржників від газопостачання.

 

Протягом шести місяців опалювального сезону від газопостачання були відключені 1460 споживачів. Як правило, це матеріально забезпечені люди.

 

джерело http://firtka.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: