Погода у вересні в Україні: Цe бyде впeрше за сто років, пpoпyстити нe мoжна

Для українців, які відклали довгоочікувану відпустку до вересня, є хороші новини. Метеорологи обіцяють, що літо затягнеться ще майже на один місяць. Погода в Україні буде непередбачуваною.

Якщо комусь не вистачило трьох літніх місяців, щоб насолодитися теплом, то ще буде час мінімум до середини вересня. Синоптики прогнозують, що літо цього року буде довгим. А в південних регіонах України літнє тепло затримається навіть до кінця вересня.

За кліматичними показниками, для літнього періоду характерна середньодобова температура повітря вище 15 градусів. Саме тому метеорологи і говорять про тривале літо 2018 року, яке обіцяє стати найдовшим за багато років спостережень.

Температура буде комфортною, вже без виснажливої спеки, в межах 20-25 градусів тепла на заході України і 26-28 градусів в інших регіонах.

У південній частині країни повітря у вересні буде прогріватися до 30 градусів. Так що навіть на початку осені можна сміливо вирушати до моря, якщо ви ще не встигли «відгуляти» свою відпустку.

Вереснева погода в Україні буде м’якою, без різких перепадів температури вдень і вночі. Середня добова температура буде близько 17 градусів, вдень – 23, вночі приблизно 12 градусів вище нуля.

У другій половині місяця почнеться поступове зниження температури. Сонячна погода зміниться на більш похмуру. Дощі прогнозуються лише в останній декаді місяця.

Слідом за теплим вереснем прийде і аномально теплий жовтень. Синоптики обіцяють, що нас чекає бабине літо, а справжня осінь почнеться не раніше листопада. Зима в цьому році теж буде не ранньою.

Однак медики все ж нагадують, що міжсезоння – найнебезпечніший період для людини і самий сприятливих для інфекцій і простуд. Підготуйтеся заздалегідь, зміцните свій імунітет, намагайтеся уникати місць великих скупчень людей в сезон грипу.

Читайте також  На Прикарпатті оголосили штормове попередження

За народними прикметами, якщо листя починає опадати з дерев, значить наближаються холоди. Буває, що, навпаки, дерева починають восени цвісти. Але ботаніки кажуть, що для рослин це погано, так вони реагують на аномальне тепло, хоча повинні вже готуватися до зимових морозів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.