Приходять, відбирають і ви знову без авто: Українців повідомили про масштабні афери з євробляхами

В Україні з’явилася нова схема шахрайства з автомобілями на єврономерах. Про це розповів автоблогер Микола Бабіков.

“Все відбувається в кращих традиціях серіалу” Бригада “. Приходять, відбирають і ви знову без авто”, – розповідає блогер.

Шахрайство, за словами Бабікова, засноване на тому, що в технічний паспорт автомобіля вписаний якийсь співвласник – іноземець або зарубіжна приватна компанія.

“Коли люди беруть авто на єврономерах, то на це не звертають уваги, або навіть просять вписати себе до техпаспорту. Але це не має ніякого значення. Там вже є власник – фізична особа або зарубіжна приватна компанія, у якій ви ніби як орендували автомобіль. потім ці люди з’являються у вас, зривають номера і заявляють, що автомобіль їх. Власник фірми каже, мовляв, ви в оренду взяли авто, а тепер я його забираю, все – час минув”, – зазначив Бабіков.

За його словами, такі випадки вже є в Одесі і Харкові. І зробити нічого не можна, тому що формально вони праві. “Єдиний порятунок – організовуватися в групи і викликати допомогу в разі чого”, – говорить Бабіков.

Автоблогер вважає, що це новий вид шахрайства – господарі литовських фірм просто домовляються і вибивають гроші. Найчастіше жертвами обману стають ті українці, хто купують авто на єврономерах вже тут, в Україні.

Водночас автоюрист відзначають іншу проблему у власників євроблях. Відомо, якщо винні водії таких автомобілів залишають місце ДТП, відшукати того, хто відшкодує збитки, неможливо. Але в разі, якщо сам водій такий іномарки не винен в аварії, домогтися отримання грошей на ремонт буде дуже складно.

“Страхові компанії просто відмовляються виплачувати збиток без довіреності справжніх власників. А де її взяти? Вирішити проблему можна тільки через суд, а це займе дуже багато часу”, – резюміровар правозахисник.

Читайте також  На Прикарпатті чоловік перерахував інтернет-шахраям близько 38 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.