Все зясували дуже швидко: Українка намагалася вивезти дитину за підробленим дозволом батька

Громадянка України через пункт пропуску “Тиса” на українсько-угорському кордоні намагалася покинути територію країни з 11-річним сином, документи на вивезення якого виявилися підробленими. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

Жінка надала співробітникам Держприкордонслужби дозвіл батька на вивезення дитини за кордон, виданий генконсульством України в Барселоні. Однак прикордонникам вдалося з’ясувати, що на момент видачі документа батько хлопчика перебував на території України і ніколи не виїжджав за її межі.

У Держприкордонслужбі нагадали, що для виїзду дитини за кордон тільки з одним з батьків необхідно мати нотаріально завірений дозвіл другого. Для оформлення такого документа слід звернутися до нотаріуса в Україні або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

Прикордонники повідомили поліцейським про ознаки кримінального порушення, передбаченого ст. 358 КК України “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.